www.litera.ro

Image and video hosting by TinyPic CADOURI INEDITE! TABLOURI PERSONALIZATE! CLICK!

vineri, 11 octombrie 2013

Alice Munro a castigat Premiul Nobel pentru literatura!





COMUNICAT DE PRESĂ

Alice Munro a câștigat Premiul Nobel pentru literatură!


Bucureşti, 10 octombrie 2013


Astăzi, 10 octombrie 2013, premiul Nobel pentru literatură a fost acordat autoarei canadiane Alice Munro (79 de ani) publicată și în România de către editura Litera.
Autoare de proză scurtă, Munro creează în fiecare povestire un nucleu pentru un roman pe a cărui acțiune refuză să o dezvolte – “în puține cuvinte poți spune mult mai multe lucruri și cu mult mai mult substrat”, a declarat autoarea în nenumărate rânduri. Deşi Alice Munro este exclusiv autoare de proză scurtă, totuşi literatura ei atinge profunzimi la care multe dintre romanele contemporane nu ajung; în plus, autoarea observă cu acuitate şi scrie cu substanţă, lucru care o desparte, din nou, de mulţi autori contemporani.
Valoarea literară a lui Munro a fost de numeroase ori recunoscută - a luat prestigiosul Giller Prize de douăƒ ori, în 1998 și în 2004, a câștigat Man Booker Internațional Prize în 2012, iar Nobelul câștigat acum nu face decât să îi incunueze cariera.
Editura Litera este singura editură din România care a tradus-o și publicat-o pe Alice Munro, cartea Prea multă fericire semnată de autoare apărând pe piața de carte din România în 2009. Volumul cuprinde zece povestiri, diferite ca tematică, întindere, localizare geografică sau în timp, dar totuși sensibil asemănătoare prin atmosferă. Indiferent de subiect, de multe ori violent, miza povestirii pare să fie aceea de a surprinde un moment decisiv în interiorul intim al personajului principal.
Cartea Prea multă fericire este disponibilă în toate librăriile din țară și pe www.litera.ro, iar editura Litera pregătește fanilor săi noi titluri semnate de Alice Munro în viitorul apropiat.

* * *

Într-o lume care a uitat să (mai) citească, Editura Litera are curajul să pună un pariu cu fiecare dintre noi. Care sunt argumentele sale? O ofertă editorială pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire. De la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase. O calitate ireproşabilă a tiparului. O selecţie riguroasă, făcută de specialişti, pe baza cererilor unui public exigent. O echipă tânără, formată din profesionişti cu experienţă în domeniu. Oameni care pun mare preţ pe cartea-obiect. O comoară de citit, de înţeles, de făcut şi de primit cadou, de lăsat moştenire. Ceva trainic. Util. Frumos. Adevărat. Adică toate câte au fost uitate. Şi regăsite. Te regăseşti în cărţile Editurii Litera. Pentru că înseamnă cultură. Nu maculatură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu